DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMNACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMNACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

Aquest curs l’IES Les Foies ha commemorat el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona amb diferents accions. 

DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMNACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA 1Des de les tutories s’ha treballat el tema, posant la mirada a l’ampli ventall de formes de violència (visible/invisible, explícita/subtil) amb les que convivim. El treball ha quedat reflectit en un gran iceberg construït amb peces entre totes les tutories com un trencadís. Està presidint el replanell de l’escala central, amb el simbolisme que tots coneguem.

 

A més, com activitats de centre hem fet:

– Ús de música al·lusiva a la commemoració en els canvis de classe.

– Hem nomenat les 37 dones assassinades en el que portem de 2021, amb la lectura del seu nom, edat i lloc de procedència, al llarg del matí de dijous 25.

– S’ha realitzat un muntatge de  “sabates roges-negres i bolso, maleta, motxilla….roig-negre” al voltant de la figura del pati. Aquesta idea va sorgir fa anys de l’artista mexicana Elina Chauvet, “Sabates Roges”, inspirada per la mort de la germana de l’artista a les mans del seu marit. Les acompanyem de bolso, etc…simbolitzant el bagatge que deixa cadascuna d’elles. DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMNACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA 2DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMNACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA 3

– L’alumnat de l’assignatura de teatre ha llegit el manifest durant el segon esplai, davant el muntatge:

Fartes, però imparables! 

 

Galeria imatges

Deixa un comentari